Plattform Webb
Teknologier
Wordpress-logotyp PHP-logotyp jQuery-logotyp

Har du en fråga?

Kontakta mig via telefon eller e-post så hjälper jag dig.

Ahmed Krayem ahmed@thefarm.se 076-643 33 06

SKKF

Sveriges Krematorie- och Kyrkogårdsförbunds historia började redan 1882, men levde då under ett annat namn, Stockholm Likbrännarförening. 1983 fick förbundet sitt nya namn och benämns även som SKKF. Det är en bred, politiskt och konfessionellt obunden branschorganisation som ständigt utvecklas vidare. The Farm har jobbat med SKKF innan deras nya webbplats blev aktuell. Därför blev valet av leverantör naturligt för dem när de ville se över möjligheterna att uppdatera hemsidan.

En ny och modern hemsida

SKKF hade en hemsida från 2009 byggd i Drupal. De hade önskemål om en modern och fräsch hemsida med några viktiga fokusområden:

  • Att informationen ska vara lätt att hitta
  • Att webbplatsens struktur är tydlig och logisk
  • En design som passar SKKF’s verksamhet
  • Att de själva kan gå in och administrera sidan och byta ut text, bilder, uppdatera formulär samt vissa andra funktioner

Gällande design samarbetade The Farm med en extern webbyrå. När hemsidans design var färdig påbörjades vårt arbete med att utveckla hemsidan. Vi rekommenderade en ny version i WordPress som erbjuder ett bra gränssnitt. Att ha en hemsida med information som byts ut med mer eller mindre jämna mellanrum ställer krav på användarvänlighet. För att ge SKKF bästa möjliga förutsättningar, har The Farm löpande utbildat de användare med administrativa rättigheter hos SKKF. Vi har även alltid funnits tillgängliga för frågor.

Ett nytt gränssnitt

Att börja använda ett nytt gränssnitt är en omställning, “det har inte varit helt smärtfritt, men det hade vi nog inte väntat oss heller”, säger Katarina Ahlman på SKKF. ”Att börja jobba i ett nytt gränssnitt för att uppdatera en webbplats kräver alltid en inkörsperiod och löpande utbildning, säger Daniel Edfeldt, webbutvecklare på The Farm. Vi har haft en god dialog för att stötta i den processen för att ge SKKF möjligheten att enligt önskemål kunna uppdatera sidan.

Från första tanke och skiss till färdig produkt har det tillkommit funktionalitet och önskemål, men detta är inget ovanligt”, säger Daniel. Det är svårt att ha en kravspecifikation helt färdig från början. Det viktigaste är att vara lyhörd och låta ägaren till webbplatsen själv “bo in sig” i sidan och se vilka ändringar som de önskar sig. Ungefär som när man flyttar in i ett hus, vissa behov visar sig med tiden och där finns The Farm alltid tillgängliga för att lösa det på bästa sättet.

Webbplatsen är byggd i WordPress som CMS och har även en API-koppling till en tjänst som visar aktuella nyheter i en rullande meny. Är du nyfiken hur SKKF’s nya hemsida ser ut kan du surfa in direkt på www.skkf.se!