Historien bakom The Farm Interactive AB

The Farm är till viss del lite udda. Namnet säger inget om företaget, och att ha en hub med så många seniora utvecklare mitt på schlätta, i Falköping, är inte det vanligaste företaget man kan hitta i en liten ort i Skaraborg. Som så många andra saker blev The Farm till genom en serie av oförutsedda händelser som har gjort företaget till det vi är idag. En leverantör av kod i olika former, till en mängd olika uppdragsgivare.

Det hela började med att vår nuvarande ägare, Fredric Gunnarson, tillsammans med sina affärspartners hade svårt att hitta utvecklare i Stockholm. Någon kände någon som kände The Farms första medarbetare. Ett uppdrag blev sedan fler och till slut var en person för lite för att hinna med allt arbete. Vid den här perioden höll företag till i Götene, som ligger ett par mil från Falköping. Då företaget växte, behövde man nya lokaler för att kunna satsa framåt.

För alla som inte bor i närheten så är Götene en liten ort med ca 5000 invånare. Medan företagets ägare var på plats för att leta lokaler så uppenbarade sig, mitt i centrum, en välskött röd lada som på alla sätt hade passat perfekt som kontorslokal. Det blev inget med just den byggnaden, men den inspirerade till The Farms namn, och då fick företaget heta The Barnhouse. Även logotypen var från början en röda lada. Sedan starten har kontoret flyttat från Götene till Lidköping och så småningom till Falköping.

The Farms filosofi, förutom att vi vill ha en riktigt bra plats för utvecklare, är att brygga avståndet mellan storstäderna och landsbygden. Vi vill kunna erbjuda våra medarbetare ett alternativ där man kan välja ett lugnare liv men ändå kunna jobba med stora företag. Fördelarna för oss är självklara, mindre stress och mer fokus. Vi har även lyckats skapa ett företag där utvecklarna trivs, utvecklas och väljer att stanna kvar. Våra medarbetare idag bor i hela Skaraborg och i Jönköping på pendelvänliga avstånd.

Fördelarna för våra kunder är också stora. Vi har ett sammansvetsat gäng med en bred kompetens där varje individ har sina expertområden. Alltså kan vi mycket om mycket, men utan att tumma på kvaliteten. Eftersom man inte är mer än en stolsrullning från närmaste utvecklare, har vi också möjlighet att hjälpa varandra att lösa problem, dela med sig av viktiga framsteg och bolla lösningar. Ur detta föds en kultur där vi tar hand om varandra, våra kunder och där vi kan ligga i framkant i vår tech stack.

The Farm är där landsbygd möter storstad. Digitalisering sker långt från bruset men med samma kraftfulla inverkan. Från kontoret kan du på fem minuter ta dig ut i skogen eller mitt ut på en åker, men du är samtidigt mitt i ett tekniskt nav av kompetens och know-how. På samma sätt som vi är här för att vi trivs med den mixen, ser vi att våra kunder gör det också. Och ifall man vill ses ligger vi bara en eller ett par timmar bort med tåg. 

För mer information om The Farm kan du följa oss på LinkedIn eller Facebook